Boudoir fotografiranje – vse kar morem vedeti

Vse kar morem vedeti o boudoir fotografiranju

Vsaka ženska je lepa in vsaka lahko pride na Boudoir.

Vedno znova mi ženske povejo isto zgodbo. Želijo si imeti boudoir fotografije, ki so jih vidle na spletu, a jih je strah kako bodo izgledale, skrbi jih vsaka gubica, vsak ‘odvečen’ kilogramček. Pravijo, da ne znajo pozirati in na koncu niti več ne vejo kaj naj oblečejo.
Prav zaradi tega pišem tale blog. Tukaj sem zbrala vse pomembne informacije, ki nasplošno veljajo za vsa boudoir fotografiranja, potek fotografiranja, ki pa ga kasneje omenjam, pa je specifičen za moj način dela.

Izbira fotografa za boudoir

Kot prvo ti priporočam, da si pogledaš različne fotografe. Vsak od nas ima namreč popolnoma svojstven stil. Eni fotografirajo v studiju, drugi v naravi. Eni uporabljajo razne dodatke, postavijo posebne scene, spet drugi imajo raje čisto, enobarvno ozadje. Razlikujemo se v načinu obdelave fotografij, v načinu kadriranja in načinu izvedbe fotografiranja. Vse to je zate odlično, saj imaš tako možnost izbrati točno tistega, ki ti je pisan na kožo. Tako ti priporočam, da si izbereš fotografa, katerega fotografije so ti najbolj všeč, saj tako veš, kaj lahko pričakuješ.

Izberi fotografa katerega fotografije so ti najbolj všeč!

Rezervacija termina in cena

Različni fotografi so različno zasedeni. Nasplošno velja, da je fajn rezervirati svoj termin čim bolj v naprej, saj si tako prej zagotoviš točno tisti datum, ki si ga želiš in se izogneš nevšečnostim, če slučajno pride do odpovedi termina. Priporočljivo je, da ob rezervaciji termina upoštevaš tudi svoj menstrualni cikel, saj se med fotografiranjem želiš počutiti sexy, tako da izberi termin med dnevi, ko se navadno počutiš najboljše.
Cena boudoir fotografiranja je odvisna od posameznega fotografa in variira od njegovega znanja, izkušenj, časa fotografiranja in obdelave. Na končno ceno vpliva tudi izbira profesionalnega make-upa in frizure, ter tiskane fotografije. Tako lahko za boudir odšteješ povprečno od 90€ pa vse do par 1000€. Tudi če se ti to na prvo žogo zdi dosti, ne pozabi koliko znanja in truda vloži fotograf v to, da na fotografijah izgledaš kot boginja. Zaupaj mu in si privošči razvajanje.

Privošči si razvajanje.

Ali sem 'primerna' za boudoir?

Vsaka ženska je popolna. Vsaka. Koliko nam pokaže tehtnica, kaj nam narekuje družba, ali kaj si mislijo socialna omrežja nima nobene veze. Glavno je, da se ti počutiš dobro v svoji koži, kajti to je tisto, kar bo vidno na tvojih fotografijah. Tvoja samozavest in energija naredita fotografije čarobne, mi fotografi pa smo tisti, ki vemo kako pozirati, iz katerih kotov slikati in na kak način postavimo svetlobo, da ti zasiješ v svoji najboljši luči.
Tisti en, dva ali par kilogramčkov preveč znamo skriti, tisti poporodni trebušček znamo spozirati nazaj v svojo prvotno lepoto in tudi vse, ki bi si želele kak kilogramček več, znamo postaviti tako, da boste izgledale čudovito. (Sicer sem sama mnenja, da smo vse ženske lepe, ne glede na postavo in poporodne trebuščke 😉 )
Fotografi smo tisti, ki vemo kaj delamo in vsaka ženska je primerna za boudoir – če se le počuti vsaj malo sexy. Skozi fotografiranje pa potem vsaka spozna kako zares lepa je 🙂

Glavno je, da se ti počutiš dobro v svoji koži. Vsaka ženska je popolna. Vsaka.

Kaj potrebujem za fotografiranje?

Super je, če na fotografiranje prideš v udobnih oblačilih, ki ne puščajo odtisov na koži. Brez make-upa (če se odločiš za vizažistko) oz. z make-upom (če se boš naličila sama) in s sveže opranimi lasmi. Fotografi prav tako zelo radi vidimo, da si vse vidne predele večer pred fotografiranjem pobriješ in namažeš z vlažilno kremo, saj bo tako koža naslednji dan mehka in sijoča. Ti se boš počutila super in avtomatsko boš na fotografijah bolj samozavestna.
Na dan fotografiranja je priporočljivo da prideš v udobnih oblačilih, ki ne bodo puščala odtisov na koži, saj moramo vsak odtis posebej odstraniti iz fotografije, zato raje izberi trenirko, kot pa oprijete jeans hlače.
Super je, če imaš s seboj par kompletkov izmed katerih na licu mesta izberemo ‘tapravega’. Super so tudi razni bodiji, srajčke, visoke nogavice, petke (tudi, če jih ne nosiš!), verižice, lisice, ali karkoli drugega v čemer se počutiš dobro in sexy.
Zelo dobrodošle so tudi slikice iz pinteresta, ki mi jih pošlješ kak teden pred fotografiranjem, v kolikor želiš, da narediva kaj podobnega.

Kako poteka boudoir fotografiranje?

Fotografiranje pri meni navadno poteka v dopoldanskem času, saj najraje fotografiram z naravno svetlobo, ki je v mojem studiju v tem času naravnost čudovita. Ko prideš k meni, te poleg mene (in vizažistke, če si se odločila za make-up), včasih pričaka še moj avstralček Shae, ki navadno doprinese k sproščenosti 🙂
Med tem, ko ti skuham kavo, te vizažistka naliči in uredi frizuro, potem pa malo klepetava o tem kako te bom fotografirala, kakšen vrstni red bova ubrali, katere rekvizite bova uporabili… In ko je tvoj make-up končan ter se je vizažistka poslovila, greva skozi stvari, ki si jih prinesla s sabo in se odločiva kaj boš oblekla. Potem pa sledi samo fotografiranje, kjer se v bistvu imava zelo fajn, saj se ogromno smejiva. Vedno pokažem kako bi katera poza naj izgledala, te vodim in poziram, popravljam detajlčke ter ti na koncu še pokažem kako so fotografije izpadle. V tem času te prosim, da se ne obremenjuješ s tem kako izgleda tvoj trebušček, tvoje roke ali tvoje noge, saj bo moja čarobna palčka v post produkciji vse to uredila.
Samo fotografiranje nama tako vzame cca 1 urco, celoten čas, ki ga preživiš v moji družbi pa se giblje okoli 2 ur, če te liči vizažistka in se zaklepetava.
Boudoir fotografiranje je razvajanje, zato si ta dan planiraj na izi in zase. Fajn je, da se nama nikamor ne mudi.

Boudoir fotografiranje je razvajanje, zato si ta dan vzami samo zase.

Izbor fotografij in končni izdelek

V dneh, ki sledijo tvojemu fotografiranju od mene prejmeš moj izbor (neobdelanih) fotografij. To niso vse fotografije, ki so nastale v celotnem času fotografiranja, ampak samo tiste, za katere presodim, da so odlične in izmed katerih vem, da boš lahko izbrala samo resnično lepe. Vse ostale fotografije izbrišem – to so navadno duplikati in testni posnetki, kjer preverjam svetlobo ali različne kote.
Moj izbor fotografij ti pošlem preko spletne galerije Pixieset, do katere dostopaš s svojim emailom in posebnim geslom. Tako te fotografije vidiva samo ti in jaz. Izmed teh si na to s srčki izbereš tiste, ki bi jih želela imeti, vendar pri tem ne gledaš tega kar te na tvojem telesu moti. To so neobdelane fotografije, točno takšne kot jih je naredil moj fotoaparat in katere potem še vedno popravim in obdelam. Lahko izbereš le število fotografij, ki si jih prvotno izbrala s svojim paketom, ali pa se odločiš za večji paket oz. dokup posameznih fotografij.
Izbiro končnih fotografij vedno prepustim tebi, saj boš ti najbolj vedela kako si si najbolj všeč. Jaz imam namreč popolnoma drugačne kriterije, saj me vodi moj umetniški navdih.
Ko si izbereš željene fotografije in mi tvoj izbor sporočiš, se lotim obdelave fotografij. Glede na količino izbranih fotografij, ti jih dostavim v roku 10-14dni. Tokrat ti jih pošljem preko WeTransfer-ja, kjer si jih samo potegneš dol. Galerijo nato umaknem.

Kaj se zgodi s fotografijami po fotografiranju in kdo jih vidi?

Moj izbor fotografij ostane na mojem računalniku in je viden samo meni. Fotografije hranim 2 leti, po tem času pa jih arhiviram. V kolikor bi kasneje želela še kakšne dodatne fotografije, ti jih v časovnem obdobju do 2 let lahko ponovno naložim v galerijo. Kasneje to ni več nujno možno.
Fotografije, ki jih prejmeš ostanejo tebi za osebno rabo. Dobiš takšne, ki so primerne za tisk in take, ki so pripravljene za uporabo na socialnih omrežjih. Dokler čez fotografije ne daješ filtrov in/ali jih obrezuješ, jih lahko po mili volju uporabljaš na socialnih omrežjih in za osebno rabo. Vidli jih bodo samo tisti, katerim boš to sama dovolila.
Ker pri fotografijah gre za moje avtorsko delo imam pravico uporabe fotografij za komercialne namene, torej uporabo za tiskovine, spletno stran in socialna omrežja, a ker je boudoir zelo specifična zvrst fotografije, za promocijo uporabim le fotografije, za katere dobim tvoje dovoljenje. Večinoma se tako objavijo le fotografije na kateri osebe ni moč prepoznati, kot so recimo razni detajli, fotografije od odzadaj ali kjer se ne vidi obraza. Fotografije katere objavo dovoliš potem uporabim na Facebooku, Instagramu in na spletni strani.

Za tisto popolno fotografijo potrebujeva le dobro voljo. Vse ostalo že imava: odličen model in fotografinjo z znanjem in idejami.
Pridi in se prepričaj! Obljubim ti, da boš imela nepozabno izkušnjo <3